Historie

Ontstaan van het Shantykoor Scheveningen
Het Shantykoor Scheveningen is opgericht in februari 2003. Het koor heeft opgetreden en treedt nog steeds op festivals, in verzorgings- en verpleeghuizen, bruiloften en bij verschillende evenementen, zoals Shantyfestivals. Tevens kan het koor terugkijken op enkele bijzondere optredens. Tijdens het bezoek van H.M. de Koningin en haar gevolg aan Scheveningen was het koor het enige Scheveningse koor dat voor dit gezelschap heeft mogen zingen. Het zal duidelijk zijn dat wij dit als een bijzonder grote eer en hoogtepunt hebben ervaren.


Vlaggetjesdag op Scheveningen
Vanaf het bestaan van ons koor hebben wij meegewerkt aan dit grote evenement, waarvan een aantal keren de opening.
Tijdens één van die openingen werd ons koor muzikaal ondersteund door Jan Vaine.
Bij één van de Vlaggetjesdagen konden wij een gastkoor samen stellen, bestaande uit 4 ministers, de dames Verdonk en Peijs en de heren Brinkhorst en Bot alsmede het volledige college van burgemeester en wethouders ven Den Haag
Zoals ieder jaar waren wij weer van de party en mochten wij op het hoofdpodium de opening in zingen


Shantykoor Scheveningen op de televisie

Op zaterdag 23 juni 2006 hebben we opgetreden voor het programma “Kebab TV” van BNN. Het was op de promenade een erg gezellige toestand, wij moesten wel lang wachten, maar we stonden met onze neuzen vooraan terwijl bekende Nederlanders optraden.Verder zijn we op de foto gezet met Floortje Dessing, Thijs Romer en ook de presentatoren Sophie Hilbrand en Ruben Nicolai.


Shantyfestival Leidsenhage

Op vele locaties hebben we ons best gedaan. Het vijfde optreden, bij Jumbo, spande de kroon. Ten opzichte van de andere koren waren we echt bijzonder, met een eigen geluid (onversterkt) en een gezellige uitstraling.


 Haring en Shantyfestival Katwijk
Het was een grote eer om uitgenodigd te worden, veel beroemde koren gingen ons voor. Een optreden op het podium van de feesttent was zowel voor ons, het koor, als voor het publiek een groot feest. We hebben daar ons stem duidelijk laten horen en iedereen moet nu weten wat het Shantykoor Scheveningen is en kan.


Haring Party Radio- en TV West

Op 4 juni 2008 hebben wij opgetreden in het gebouw van Radio- en TV West, waar een haringparty, met als thema vis voor genodigden, werd georganiseerd. Het was zowel voor de gasten als voor het koor een geslaagde avond. Ook daar hebben wij,door liederen te zingen die betrekking hebben op de visserij en de haring in het bijzonder, duidelijk onze stem laten horen. Het Shantykoor kan weer terugkijken op een geslaagd optreden.


Shantyfestival Emmen 2008

Op 14 September 2008 hebben we een optreden gehad bij het Internationaal Shanty Seasong Festival in Emmen. Daar gaven 27 koren op 9 podia hun zangkunsten ten gehore. Het was een groot feest voor zowel de koren als de bezoekers. Het laatste optreden werd verzorgt door alle 27 koren die gezamenlijk een Shanty te horen brachten. Ook al was het voor ons een lange dag we kijken er met plezier op terug en hopen volgend jaar weer van ons te laten horen.


Brandersfeesten te Schiedam 2009

In de vroege morgen zijn we vertrokken. De stemming was al heel goed en het weer was ons ook goedgezind. We hadden een prachtige locatie en konden de toeschouwers van drie kanten toezingen. Ook de cd-verkoop was geweldig. Na ons derde optreden, de stemmen iets terug, gingen we met een heel prettig gevoel weer naar Scheveningen. Daar aangekomen hebben we ons feestje nog eventjes dunnetjes overgedaan wat onze saamhorigheid zeer ten gunste kwam. Hopelijk mogen wij ons nog een keer laten horen in Schiedam.


Optreden 2010 bij de boekpresentatie van Pierre Wind 

In het Corpus Experience hebben we ons laten horen bij de boekpresentatie van het Kinderkookboek van Pierre en zijn dochter Sterre Wind. Ook dat was voor het Shantykoor weer een andere belevenis maar wel een heel leuke en bijzondere ervaring. Vooral de meesterkok Pierre was onder de indruk van de twee liedjes die in zijn kinderkookboek staan en die wij daar speciaal voor deze boekpresentatie hebben gezongen.


Optreden op 17 en 24 april 2010. Een personeelsfeest van Wintershall  op de S.S.Rotterdam, waar we 2 maal ons geluid mochten laten horen.

Het optreden was een groot succes, vooral de 2e zaterdag waar met onze volledige geluidsinstallatie de gasten zowel in de Balroomzaal als op het achterdek waar een ieder heerlijk in het zonnetje van ons repertoire konden genieten. Het repertoire paste dan ook helemaal bij de Rotterdamse haven waar vele zeelui aan wal zijn gekomen. Na elk optreden klonk er een luid applaus en dat was voor het koor een prachtig beloning.


Optreden 3 september 2010 bij en bruiloftsfeest

Ook kunnen wij terug kijken op een feestelijk optreden, in een van de mooie zalen van het Kurhaus Scheveningen, van het bruidspaar Schrier-Kremers, waar zowel het bruidspaar als de gasten en ook het Shantykoor van hebben genoten (zie foto in het foto album)

Optreden 12 april 2017
Afgelopen woensdag vierden we twee bijzondere mijlpalen voor de zeewiersector in Nederland tijdens het event ‘Buitengewoon Zeewier’ op Scheveningen. Als eerste was er de geweldige oogst die we mochten binnenhalen onder muzikale begeleiding van Shantykoor Scheveningen en meer dan 90 geïnteresseerden. Na vijf wintermaanden zijn de zeewierzaadjes uitgegroeid tot volwassen bladeren. De uitkomst was beter dan verwacht en laat zien dat de Nederlandse zeewiersector over alle capaciteiten beschikt om zeewierteelt op zee mogelijk te realiseren. Aan de andere kant was er de aankondiging van de start van het innovatieprogramma Seaweed for Food and Feed met Wageningen Research en het bedrijfsleven. Het Kabinet en het TKI Agri&Food alloceren €5 miljoen voor dit vierjarige programma.

Deze twee mijlpalen hebben een duidelijk gezicht gekregen tijdens het event door uw bijdrage en/of aanwezigheid. Er is volop genoten van zeewierhapjes, interessante gesprekken en de buitengewoon aantrekkelijke zeewier-inspiratietafel. Mede dankzij jullie spreken wij van een enorm succes! Iedereen die zich heeft ingezet voor dit bijzondere evenement willen wij bij dezen hartelijk bedanken.
Zonder jullie hulp was deze dag met deze geweldige resultaten simpelweg niet mogelijk geweest!
Thumps up van het team van Stichting Noordzeeboerderij!!!
Koen, Eef, Jan, Annabelle en Melchior

>

Advertenties